Van start

Published by Ronald on

De handtekeningen zijn gezet en de notaris was erbij. Sinds 26 september 2020 is Firm Ground Engineering B.V. officieel opgericht.

Na jaren gewoond en gewerkt te hebben in Nederland, Australiƫ en Nieuw-Zeeland is het starten van een geotechnisch ingenieursbureau een geweldige uitdaging.

De afgelopen jaren heb ik mogen werken aan vele toonaangevende projecten in binnen- en buitenland.

Thuis in Nederland, met Ballast Nedam. Bemalingsadviezen en ontwerp van erosiebescherming voor de Magnum Centrale in Eemshaven. Geotechnisch ontwerp voor het Ruimte voor de Rivier project Lexkesveer. En uitgebreide geohydrologische modellering voor New Babylon in Den Haag. Ook heb ik kunnen werken aan tal van ondergrondse parkeergarages en funderingen voor offshore windmolenparken.

In Australiƫ heb ik voor Foundation Specialists Group aan grote haven en infrastructuur projecten gewerkt, met een focus op ontwerp, testen en verificatie van diepe funderingen. Grote projecten, waarbij ik heb geleerd hoe slim omgaan met testdata en feedback uit de uitvoering kan leiden tot enorme materiaalbesparing en een snellere realisatie van het project.

Werken aan grote infrastructurele projecten voor Brian Perry Civil en Miyamoto International in Nieuw-Zeeland bracht nieuwe uitdagingen met zich mee: omgaan met een beperkte beschikbaarheid van materieel, complexe geologie en natuurlijk de impact van aardbevingen.

Met Firm Ground Engineering hoop ik mijn kennis en ervaring in te zetten voor een breed scala aan projecten en opdrachtgevers op het raakvlak van grond en water.

Uitdagingen genoeg de komende jaren. Er zijn ambitieuze dijkversterking programma’s die om innovatieve oplossingen vragen. We merken allemaal de toenemende verdroging. En de transitie naar duurzame energie komt in een stroomversnelling. Dit vereist technische oplossingen op het raakvlak van grond en water.

Firm Ground Engineering B.V. gaat daar een bijdrage aan leveren. Wil je verder praten? Neem dan contact op.

Categories: Uncategorized